Uffici a Brussels

Architect: Pietro Todeschini

Location: Brussels- Belgium

Category: Offices

Area: 410 sqm

Project Year: 2017-18

Il progetto riguarda la completa ristrutturazione interna per uno spazio uffici nel centro di Bruxelles.

 

Il programma ben definito prevedeva la formazione di un ingresso con zona bar / ristoro, tre sale riunioni di diversa grandezza, una zona lavoro open space ed una zona auditorium.

 

L’organizzazione programmatica è stata articolata all’interno della pianta a L caratterizzata dalla presenza di elementi strutturali.

Vista l’altezza ridotta d’interpiano si è optato per una soluzione “open ceiling”  che comportato un disegno attento dell’apparato impiantistico.

Alle strutture in cemento armato, lasciate a vista, sono stati accostati nuovi materiali in contrasto per definizione e finitura: legno, feltro, vetro, metallo verniciato a polveri.

The project entails the full internal refurbishment of an office space in the centre of Brussels.

The very defined program included a lobby with pantry area, three meeting rooms with different sizes, open space with work stations and an auditorium.

 

The program has been organized within the “L” shape floor plan characterized by the presence of structural concrete elements.

Due to the reduced floor clearance we decided to go for an open ceiling solution and therefore and accurate design of facilities.

In contrast to the existing irregular concrete elements the selected material are defined and smooth: wood, felt, glass and powder lacquered metal.