Casa del custode

Architect: Pietro Todeschini
Location: Cerro di Laveno Mombello – Varese – Italy
Category: Private residence
Area: 110 sqm
Project Year: 2010
Photo: Studio Pietro Todeschini

Il progetto prevede il recupero di un piccolo volume all’interno di un giardino privato.

La facciata principale è stata ridisegnata attraverso l’inserimento di una sequenza ritmata di porte finestre che permettono una fusione completa tra spazi interni ed il giardino circostante.
La pianta rettangolare viene riorganizzata attorno ad un grande spazio centrale a doppia altezza.
Una passerella in ferro e legno lo attraversa collegando le stanze del piano primo.

The project entails the restoration of a small residential building within a private garden.
The main façade has been redesigned with large glass openings, allowing a full fusion between the interior spaces and the surrounding garden.
Internally, the rectangular plan has been redesigned around a double height living room.
A footbridge is connecting rooms on the first floor and it is anchored to the ground through a spiral stair wrapped in a concrete cylinder.