Appartamento in cinque giornate

Architect: Pietro Todeschini

Location: Milano – Italy

Category: Residential – apartment

Area: 70 sqm

Project Year: 2018-19

Photographer: Federico Villa

La ristrutturazione interna di un appartamento nel centro di Milano diviene un’opportunità per riconfigurare gli spazi interni al fine di rispondere alle nuove esigenze dei giovani committenti.

 

Il rialzamento della quota interna dovuto al ricollocamento dei servizi diviene motivo progettuale: un gradino a quarto di circonferenza marca l’ingresso ed apre verso un’ampia zona giorno.

L’arredo su disegno scandisce invece il dislivello e diviene sfondo della zona living articolando al suo interno diverse funzioni domestiche.

 

Materiale predominante è il legno in diverse finiture: naturale e laccato verde opaco.

The renovation of an apartment in the city center of Milan provides an opportunity to fully rethink the interior spatial organization in order to meet the young owners current needs.

 

The relocation of the bathroom required the raising of floors; this technical necessity became the project’s anchor: a quarter-round floor cutout riser characterizes the entrance and leads into a large space.

The custom furniture defines the internal height difference and becomes the background of the living area as well as a multi-functional domestic container.

 

Predominant material is wood in different finishes: natural with open pore finish and matte lacquered in saturated olive green.